Gyakori Kérdések

Gyakori kérdések a Welity matraccal kapcsolatban vásárlóinktól, hogy segítsen a döntésben. Válasszon Welity matracot és alváskiegészítőket!

Mekkorák a Welity matracok? Milyen típusú ágyakhoz valók?

A Welity matracok minden általános méretű ágyhoz illeszkednek. A standard méretek (80*200, 90*200, 140*200 cm) mellett rendelésre 100*200 és 120*200 cm-es méretekben is elkészítjük Welity matracát.

A matrac magassága 23 cm, melyből a memóriahabos steppelt huzat kb. 3 cm.

Mekkora a súlya a Welity matracnak?

A leggyakrabban keresett 90*200 cm-es Welity matrac nettó tömege 17, 5 kg, csomagolása pedig körülbelül +1 kg. A Welity kiváló minőségű hideg habja nagyon stabillá teszi a matracot.

Lehet tenni rá normál gumis lepedőt?

Igen, az összes szabványhoz illeszkedő lepedőt ráhúzhatja Welity matracára.

Szükségem van ágyrácsra? És ha igen, milyenre?

A jó minőségű matrac elengedhetetlen a pihentető éjszakai alváshoz. A legegyszerűbb ágyrács is megfelelő lehet, de javasoljuk, hogy ügyeljen arra, hogy a lécek a lehető legmerevebbek legyenek. Ha az ágyrács szemmel láthatólag nem törött, akkor Welity matracával is használhatja.

Használhatom motoros ágyráccsal is?

Igen, a Welity matracok minden kereskedelemben kapható, elektromosan mozgatható ágyráccsal is használhatóak. A Welity matrac nem korlátozza az ágyrács funkcionalitását.

Boxspring ágyra is tehetem?

Igen, a Welity matrac a rugós ágyakhoz is ideális választás.

Milyen alapra van szükség?

A Welity bármilyen felületen kényelmes. Akár a padlóra helyezve sem fog veszíteni kényelmességéből.

Mosható a matrac-, a fedőmatrac- és a párnahuzat?

A Welity-t úgy terveztük és fejlesztettük, hogy az allergiában szenvedők igényeinek is megfeleljen, ezért a Welity huzatok könnyedén levehetők és max. 60 fokon mosógépben moshatók. Ne használjon öblítőt és ne vasalja őket!

Kell a matracot rendszeresen forgatni?

A Welity más-más alvásérzetet biztosít mindkét oldalán illetve a két oldalú huzattal, vagyis négy helyzetben. Csak akkor szükséges átfordítani a Welity-t, ha úgy érzi, más alvásérzetre vágyik.

Miért nincsen a matracnak pontosan meghatározható keménysége?

A Welity matracot speciálisan úgy terveztük, hogy egyszerre több, akár négy keménységi fokot kínáljunk egyetlen matracban – illeszkedve alvási szokásaihoz, vagy azok változásához. A fedőmatraccal kombinálva pedig még több, akár 8 fekvési típust kínálunk, hogy megtalálhassa az Ön szokásaihoz leginkább illeszkedő keménységi fokozatot.

Vannak olyan Welity matracok, amelyeket hason vagy háton alvóknak ajánlanak?

Nem – és ennek jó oka van, hiszen nincs olyan ember, aki kizárólag hason, oldalt, vagy a hátán aludnia. Egy éjszaka általánosan 60-80-szor fordul meg egy ember. A Welity matrac adottságai által tökéletesen illeszkedik minden alvási pozícióhoz

Van a matracnál súlylimit?

A Welity matracokat úgy fejlesztettük ki, hogy szinte mindenki számára megfelelő legyen, így 50 és 120 kg között bárkinek bátran merjük ajánlani. Ezeknél az iránymutató értékeknél azonban fontosabb az egyéni jólét. Ha kényelmesen fekszik Welity matracán, akkor megfelelő az Ön számára is.

Vannak hivatalos tesztek a matrachoz?

A német IGR – mely az egészségre és az ergonómiára szakosodott és számos terméket tesztel az ISO 15537 szabvány alapján-, hivatalosan is tanúsítja, hogy a Welity matrac ergomómiai minősége megfelelő.

A huzat anyaga Ökotex 100 minősítéssel is rendelkezik, mely tanúsítja, hogy a termék nem tartalmaz az egészségre ártalmas anyagokat.

Tesztelhetem a matracot vásárlás előtt?

Az ország különböző pontjain összesen 12 irodánk van, amelyekben lehetősége nyílik kipróbálni a matracokat. Ezenkívül 14 napja van arra, hogy a terméket visszaküldhesse nekünk minden kötöttség nélkül.

Szükségem van matracvédőre?

Nem ajánljuk egyéb matracvédők használatát, mivel gyakran rontják a Welity légáteresztő képességét. Egészségügyi megfontolásból nincs sok hozzáadott értéke az extra matracvédőknek, hiszen egyszerűen leveheti a huzatot a Welity matracról, és 60 °C-on kimoshatja.

Megvásárolható egészségpénztárra a matrac?

Igen, a matracot az EMKI ápolástechnikai segédeszköznek mínősítette, mely lehetővé teszi, hogy a terméket önkéntes egészségpénztárra el lehessen számolni.

Hogyhogy a habból készült párnák jobbak, mint a pehelypárnák?

A pehelypárnák első ránézésre nagyon kényelmesnek látszanak. A pehelytöltet azonban a használat kezdete után gyorsan egyenetlenül terjed szét a párnában. Így kényelmetlen mélyedések alakulhatnak ki.

A Welity párnák viszont rendkívül jól tartják alakjukat és méretüket, ami által egész éjszaka kényelmes és biztos tartást kínálnak. A speciális perforáció lehetővé teszi a levegő keringését a párnában, így a fej optimálisan szellőzik.

Milyen anyagból készül a Welity matrac?

A Welity matrac egy ergonómiai és ökológiailag tanúsított alvásrendszer, amely több rétegből áll. A rendkívül rugalmas hideg habból készült, speciálisan kialakított lamellás réteg gyengéden nyújtja a hátat alvás közben, és egyik napról a másikra tehermentesíti a porckorongokat.

A kiváló minőségű hideg habból készült többzónás fekvőréteg biztosítja, hogy vállai és medencéje kényelmesen besüllyedjenek, miközben optimálisan stabilizálja a hát alsó részét – függetlenül attól, hogy milyen pozícióban alszik.

A Welity matrac visco memóriahabot is tartalmaz, mely tökéletesen alkalmazkodik a testhez, ideális nyomáscsökkentést biztosít és serkenti a vérkeringést.

A matrachuzat két részből áll. Egyik oldala 2,5 cm vastag, csomós kialakítású memóriahab, másik oldala szabadalmaztatott Outlast® huzat, mely még nagyobb alvási kényelmet tesz lehetővé, hiszen hőmérsékletszabályozó képességének köszönhetően a létrejövő hőt összegyűjti és ha a test lehűl, akkor pedig visszajuttatja.

Mennyibe kerül a Welity matrac?

A Welity matracok áráról képviselőink tudnak tájékoztatást adni egy ingyenes és kötelezettségektől mentes tanácsadással összekötve.

Hogyan kapom meg a Welity matracot?

A Welity matracokat minden esetben házhoz szállítjuk és személyesen adjuk át. Átadásnál segítünk megtalálni és beállítani a megfelelő keménységi szintet személyesen Önre szabva.

Használhatják a matracot allergiások is?

Igen, hiszen a huzatot könnyedén eltávolíthatja, és 60 °C-on kimoshatja, így az atkáknak esélyük sem marad.

Miért jobb a hideghab matrac a latex matracnál?

A hideghab matracoknak számos előnyük van a latexmatracokkal szemben. Sokan szenvednek latex allergiában – ami probléma természetesen nem vonatkozik olyan hideg hab matracokra, mint például a Welity.
A latex matracok taszítják a folyadékot, ami által az ágyneműt könnyen átizzadhatjuk, ami zavarhatja az alvást. A Welity hideg hab szerkezete viszont rendkívül légáteresztő, ezért komfortosan, száraz érzettel alhatunk egész éjszaka.
Ezenkívül a latex matracok rendkívül nehezek és ezáltal nehezen is kezelhetőek. A Welity matrac súlya viszont ehhez képest a 18 kg-ot sem éri el (90 cm-es méret). Az ár sem szól a latex matracok mellett: majdnem kétszer annyiba kerülhetnek, mint egy hideg hab matrac társaik.

Milyen állapotban szállítják a Welity matracot?

A matracot vákuumcsomagolásban szállítjuk. Bontsa ki óvatosan, hogy ne sértse meg a huzatot, után pedig pár óra vízszintes pihentetés után, már használhatja is.